Laajasalon Yliskylä

Gunillantie

”Troglodyyttien kristallipalatsi” poikkeaa tavanomaisesta asuntotuotannosta sekä asuntoratkaisujen että rakennusten massoittelun ja julkisivujen osalta. Kaksi pyöreämuotoista, lasiseinällä varustettua asuinkerrostaloa edustavat uutta rakentamista, joka huomioi niin asukkaan kuin ympäristön. Kun pohja suunnitellaan tehokkaasti, perheasunnon perinteisistä neliömääristä on varaa tinkiä.

Asuntosuunnittelussa on huomioitu tulevat asukkaat niin pohjaratkaisuissa kuin toiminnallisissa vaihtoehdoissa. Tiloja voidaan muokata tarpeiden mukaan: sauna on muunnettavissa vaatehuoneeksi ja makuuhuone olohuoneen jatkeena olevaksi työhuoneeksi. Tiiviistä neliöistä huolimatta jokaisessa asunnossa on tilava kodinhoitopiste ja parveke. Kooltaan 32–73,5 neliömetrin kokoisia asuntoja on yhteensä 208 kappaletta.

Myös 6 400 neliömetrin tontti on käytetty tehokkaasti: rakennusten muodot mukailevat maastoa, autopaikat on rakennettu maan alle ja pyöreiden rakennusten atrium-tyyppisille sisäpihoille ja väliin jää tavanomaista enemmän auringonvaloa ja yhteisöllistä tilaa. Energiatehokkuutta parantavat aurinkopaneelit.

Osoite:Gunillantie,
Helsinki
Tyyppi:Asuntorakentaminen
Rakennusvaihe:Suunnitteilla
Arvioitu valmistumisaika:Myynti ja rakentaminen alkaa loppuvuodesta 2019
Asuntojen lkm:100 kpl
Asuntoneliöt:4850 m²